Uhke välimusega maitsev õunakook. Hapukas õunakiht töötab hästi koos muidu magusa koogiga. Sobib suurepäraselt peolauale.
KOOSTISAINED
Tainas
120 g toasooja võid
näpuotsaga soola
1 tl vanillisuhkrut
60 g suhkrut
1 muna
240 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Õunakiht
4 keskmist õuna
30 g suhkrut
750 ml õunamahla
2 pakki vanillipudingit (2 x 37 g) (näiteks Dr. Oetker vanillimaitseline puding)
100 ml õunamahla
Pealmine kiht
4 munavalget
näpuotsaga soola
150 g suhkrut
VALMISTUSJUHEND
Valmista tainas
1. Vahusta toasoe või, sool, vanillisuhkur ja suhkur mikseriga.
2. Lisa muna ja jätka vahustamist.
3. Sega küpsetuspulber nisujahuga. Lisa segu läbi sõela tainasegusse. Sega edasi kuni moodustub tainas.
4. Pane tainas toidukilesse ja aseta külmkappi 15 minutiks.
Valmista vahepealne kiht
5. Pese, koori ja tükelda õunad väikesteks tükkideks.
6. Sega omavahel pudingupulber ja 100 ml õunamahla. Sega korralikult läbi.
7. Pane õunatükid pannile, lisa suhkur ja 750 ml õunamahl. Aja keema. Lisa juurde puding.
8. Keeda nõrgal kuumusel umbes 5 minutit kogu aeg segades. Segu muutub paksemaks.
9. Võta tainas külmkapist. Pane 24-cm läbimõõduga lahtikäiva ahjuvormi põhja küpsetuspaber.
10. Suru tainas ahjuvormi põhja ja külgedele. Torka kahvliga augud taina põhjale ja külgedele.
11. Kalla õunasegu ahjuvormi. Silu pealt ühtlaseks.
12. Küpseta ahjus 180-kraadi juures 30 minutit.
13. Valmista kate. Selleks eralda munavalge munakollastest. Lisa munavalgele sool ja vahusta veidi. Lisa järk-järgult munavalgele suhkur ning vahusta munavalge kõvaks vahuks.
14. Võta kook ahjust. Pane munavalge koogile ja silu pealt ühlaseks.
15. Võid teha koogi peamisele kihile lusikaga nõrgalt patsutades mustri.
16. Küpseta kooki 15-20 minutit 180-kraadises ahjus. Kook on valmis, kui kook on muutunud pealt helepruuniks.
17. Jahuta, seejärel aseta kook paariks tunniks külmkappi.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.